Renovera fasad med XLent

Fasadrenovering Djursholm

Din expert på fasadrenovering

Fasadrenovering i Djursholm är vad vi på XLent gör bäst. När det gäller renovering av fasad så kommer det i många former och system och vi utför det mesta inom fasadputs och fasadrenovering med specialisering inom putsfasader där vi utför allt från att tilläggsisolera din gamla träfasad till en fasadputs av högsta kvalité och till att renovera er befintliga putsfasad från sprickor och bom med en snygg ny finish. Det är inte alltid det självklara valet som är det korrekta systemet för er fasad!

Hur ofta bör man göra en fasadrenovering?

Hur ofta man bör renovera sin fasad beror lite på olika omständigheter. Fasaden slits ut med väder och vind genom åren och beroende på vart fastigheten befinner sig så kan detta gå snabbare eller långsammare. Om ett hus till exempel är belägen nära havet så är det oftast mycket blåsigare och det finns saltpartiklar i luften som sliter väldigt hårt på fasaden jämfört med om man bor mitt i landet. Om du är osäker på om du behöver renovera din fasad så tveka inte att kontakta oss så svarar vi på dina frågor och hjälper dig med en fasadrenovering i Djursholm.

Vi hjälper dig att få en väl genomgående kontroll av fasaden på ditt hus så vi kan komma med en korrekt bedömning av vad er fasad behöver för lösning och system.

Vi utför fasadrenovering i Stockholm med omnejd i områden som Sollentuna, Nacka, Lidingö, Täby, Danderyd, Järfälla, Bromma, Solna, Sundbyberg, Djursholm och övriga områden i stor Stockholm.

Putsa fasad

Putsa fasad

Det finns massvis med olika metoder och system när det kommer till fasadrenovering. Det viktiga är att hitta rätt system för er fasad, och det behöver inte alltid vara samma system som er granne använde sig utav, även ifall ni har liknande förutsättningar!

Läs mer om putsa fasad

Tilläggsisolering

För att minska energikostnaderna i en fastighet är tilläggsisolering, i samband med en fasadrenovering det mest energieffektiva man kan göra.

Läs mer om tilläggsisolering

Tilläggsisolering
Putsa tegelfasad

Putsa tegelfasad

Att putsa om sin tegelfasad är något som blivit väldigt populärt de senaste åren då det är en enkel lösning för att ändra hela utseendet på huset. Det påverkar inte befintligt fasadsystem och du kan då på det sättet få en helt ny fasad och ett helt nytt utseende på huset för en rimlig kostnad.

Läs mer om putsa tegelfasad

Puts på sockel

Även sockeln och grunden är en väldigt viktig del av huset. En korrekt sockel ser till att det övriga huset håller sig helt och fräscht. Många sprickbildningar börjar redan från grunden. När marken har rört sig så kryper sig sprickorna upp genom sättningar. Dessa sprickor rör sig sedan vidare upp på er fasad där dem ibland påverkar fasaden mer än vad ni kan tro. En liten spricka på sockeln kan leda till att ni får en spricka upp i er putsfasad…

Läs mer om puts på sockel

Puts på sockel
Murare

Murare

Murning kommer i många olika former.
Behöver ni hjälp med att mura igen ett fönster eller en dörr? Ni kanske vill mura upp en stödmur? Eller planerar ni en utbyggnation och behöver mura ut en del av ert hus?

Läs mer om murare

Övrigt

Vi utför även andra arbeten, främst under arbetets gång under en fasadrenovering, fasadputsning, putsfasad renovering eller liknande. Det vill säga kompletteringsarbeten så som avvattningslösningar (rännor och rör), dränering, målning av trädetaljer (vindskivor, takfot, fönster m.m), fönstermontering, dörrmontering, altanlösningar m.m.

Läs mer om övrigt

Övrigt