Putsa tegelfasad Stockholm

Vi hjälper dig att putsa ditt hus tegelfasad i Stockholm med omnejd. En putsning av fasaden är idag ett enkelt sätt att ändra hela utseendet på hela huset. Det är också en billig lösning då du oftast inte behöver påverka stommen på huset och därav endast påför ett nytt förstärkt lager med puts som du sedan infärgar. Enkelt och snyggt!

Se förvandlingen – före och efterbilder

Putsa tegelfasad före

Före

Putsa tegelfasad efter

Efter

Putsa ditt tegelhus och fasad

Varför göra om till en putsad tegelfasad? Det handlar inte om varför, det handlar om varför inte. En tegelfasad har absolut en bra livslängd, men estetiskt så är det kanske inte en av dem mer attraktiva fasadalternativen. En putsad fasad är t.ex minst lika hållbar men samtidigt så skapas ett helt nytt utseende som är mer eftertraktat idag och som kommer höja värdet på ditt hus. En putsad tegelfasad med normala förutsättningar håller i cirka 30-40 år vid ett korrekt utfört arbete. Med det så får du även massvis med olika struktur och kulör alternativ som du kan använda dig utav.

Efter många år av att putsa tegelfasad i Stockholm så har vi sett tegelfasader som finns i många olika utföranden trots lika till utseendet. Därför behövs enskild granskning för att kunna konstatera vad för åtgärder som krävs vid renovering eller putsning av varje unikt objekt. Det kan till exempel vara tecken på sprickor i fogarna som erfordrar extra åtgärder. Olika typer av sten och fog kräver olika underlags/utstockningsbruk.
Finns det ett behov av att minska uppvärmningskostnaderna och förbruka mindre energi så skall fasaden tilläggsisoleras.

En tegelfasad är också oftast redan ventilerad och behöver därför ingen extra luftspalt vid putsning eller isolering.
Med en nyputsad fasad har man chansen att välja hur yt-struktur och kulör skall se ut, några exempel:
– Slätputsad fasad infärgad med en levande kalkfärg som ger en matt yta.
– Ädelbaserad stänkputs i 1-3mm struktur som ger ett stilfullt utseende.
– Grov spritputs i 5-10mm struktur infärgad med silikatfärg eller kalkfärg.

Så tillbaka till frågan:
Ska jag putsa min tegelfasad? Varför inte?
Det är ett billigt sätt att ändra hela utseendet på ditt hus som också blir till en investering då du samtidigt ökar värdet på huset med en ny och snygg putsad fasad.

Kontakta oss idag er fasad så hjälper vi er att putsa tegelfasad i Stockholm och ger en fasadrenovering ni alltid önskat och föreställt er!