Putsa fasad med XLent

Fasadputs Stockholm

Vi putsar upp din skadade fasad

Vi är experter på fasadputs i Stockholm och hjälper dig gärna att putsa upp fasaden på ditt hus så att den blir som ny igen. Efter ett putsarbete så kan fastigheten se helt annorlunda ut, nästan som ett helt nytt hus beroende på hur fasadputsen mår. Puts är ett tunt ytskikt av bruk och är vanligt som fasadmaterial men går att använda både inomhus och utomhus. Putsen skyddar den bakomliggande väggen och ger den en vacker yta. Beroende på vilken typ av fasad det är så används olika tekniker och material för att det ska bli gjort på rätt sätt för just den typen av fasad.

Det är väldigt viktigt att en fasadputs sker på rätt sätt då en felaktig puts kan i värsta fall skada huset och sänka värdet på det. Men du behöver inte vara orolig, vi på XLent har många års erfarenhet av just fasadputs i Stockholm och ser till att det sker på rätt sätt.

 

Detta är de två vanligaste tecknen på skador som visar att det är dags att putsa sin fasad. Vi har lång erfarenhet av fasadputs i Stockholm och hjälper er gärna att göra en bedömning på hur er fasadputs mår.

Se förvandlingen – före och efter fasadputs

Före fasadputs

Före fasadputs

Efter fasadputs

Efter fasadputs

Behöver jag putsa min fasad?

Det är inte speciellt svårt att se när en fasadputs är skadad. Men det behöver inte betyda att hela fasaden har gett upp och behöver totalrenoveras. Samma gäller det motsatta. Ibland så kan det se ut som att din putsfasad mår hur bra som helst när den egentligen redan är förstörd och göms bakom en plastfärg som valdes att målas på fasaden för att göra den tillfälligt snygg men som i slutändan förstörde fasadputsen istället. Då är det hög tid att renovera din fasad.

Med det sagt så kan det vara svårare än vad man tror att se om man behöver en fasadrenovering och man kan därför behöva experthjälp för att få en korrekt bedömning. Så ni inte väntar för länge tills det är alldeles för sent eller så ni inte gör en egen felaktig bedömning eller får en oseriös bedömning och utförande så ni sedan står där med en förstörd fasad och förlorade pengar. Det är därför vi gärna hjälper dig med fasadputs i Stockholm

Tecken på skadad putsfasad

De vanligaste tecknen på att det är dags att renovera sin fasad är självklart sprickbildningar. De kan då ha startat ända från sockeln och smugit sig upp, men även från takstolar och fönsterhörn är väldigt vanligt. När man ser dessa skador så är det oftast på grund av rörelser i fasaden, vare sig det kommer från marken eller för att det inte finns tillräckligt med förstärkning med hjälp av putsnät för att undvika sprickor från huskroppen.

Andra sätt att se skador på fasaden är genom bomlager, d.v.s. utbuktningar i putsen. Orsaken till denna typ av skador beror oftast på att fukt har blivit instängd bakom en puts utan diffusionsöppning (andnings möjlighet), eller att fasadputsen saknar ett fungerande ventilationssystem. Läs mer om detta i kategorin tilläggsisolering

Detta är de två vanligaste tecknen på skador som visar att det är dags att putsa sin fasad. Vi har lång erfarenhet av fasadputs i Stockholm och hjälper er gärna att göra en bedömning på hur er fasadputs mår.

Hur ofta bör man putsa sin fasad?

Puts fungerar som ett skydd för huset och tar den hårda smällen från väder och vind. Allt eftersom åren går så slits skyddet ner och beroende på vart fastigheten är belägen så kan detta gå snabbare eller långsammare. Det är vanligt på fastigheter som befinner sig nära hav att de slits ut snabbare, därför bör man putsa fasaden oftare på sådana hus.

Om du känner dig osäker på om det är dags att putsa fasaden på ditt hus så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig med rådgivning och eventuellt att boka in en tid för en fasadputs i Stockholm.